Overprikkeld

Overprikkeld, stress, teveel willen. Het komt mij in ieder geval allemaal heel bekend voor. Het lijkt wel alsof bijna iedereen moeite heeft met het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning tegenwoordig. Deels komt dat door onszelf maar ik moet zeggen, de maatschappij helpt ook niet echt lekker mee. De maatschappij is voornamelijk gericht op onze mentale vermogens, wat een mannelijke eigenschap is. Veel vrouwen hebben hierdoor ook geleerd om deze mannelijke kwaliteiten te ontwikkelen. Omdat de maatschappij daardoor heel erg gericht is op het mentale gedeelte hebben mannen ook niet goed kunnen leren hoe ze juist rekening kunnen houden vrouwelijke kwaliteiten zoals omgaan met gevoelens en kwetsbaarheid. Het leven als eenheid loopt hierdoor soms niet lekker.

We hebben elkaar met z’n allen aangeleerd om altijd maar “aan” te staan. Door de opkomst van social media nemen we onze mobieltjes zelfs mee naar bed en dan is de verleiding erg groot om hem als je waker wordt ‘s morgens ook gelijk weer op te pakken.. heb ik mailtjes of appjes? Voor je het weet word je alweer opgeslokt door allerlei (onbelangrijke) nieuwtjes, filmpjes en insta posts. Daarnaast ligt er een aardige druk op millennials. Een hoge werkdruk, hoge verwachtingen en alles het liefst tegelijk willen doen..

Wat ik zie is dat er steeds meer vanuit het hoofd wordt geleefd. Luisteren wij nog wel naar wat ons gevoel of intuïtie ons zegt? Wanneer je weer leert luisteren naar je gevoel, zal je merken dat er rust wederkeert omdat je dan de weg gaat volgen die bij jou past!

Leave A Comment

5 × 3 =