Even voorstellen

Suzanne Vliek


Herken je dat?
Jezelf anders voelen dan anderen… Het idee hebben dat je een beetje raar bent en buiten de boot valt omdat andere mensen veel meer ballen hoog lijken te kunnen houden dan dat jij kan?En probeer je daarom nóg meer om je aan te passen en harder te werken dan eigenlijk goed voor je is?

Ik wel…

Hoewel ik van jongs af aan al weet dat ik gemiddeld een gevoeliger zenuwstelsel en immuunsysteem  heb dan anderen – wat zich vaak uit(te) in het aanvoelen van sferen, emoties, een enorm empatisch vermogen, vaak overprikkeld en gevoelens overnemen – probeerde ik toch koste wat het kost om maar gewoon mee te doen met wat ‘normaal’ gevonden werd (en wordt)…

Altijd maar bezig zijn, veel werken, vaak sporten om fit te blijven, alle sociale contacten onderhouden en ga zo maar door… alles bij elkaar: veel en veel te druk.

Totdat het misging.

Ik kon mijn werk in de apotheek niet meer volhouden, vergat werkelijk alles en had veel last van hoofdpijn en stress.
Tot ik me aanmeldde voor een webinar met als onderwerp: ‘de wet van aantrekking en gelukkig zijn.’
Alsof er een knop in mij omging en ik wakker werd bedacht ik me: ik heb altijd een keuze.

Sinds ik gestopt ben om mijn leven aan te passen naar de wens van anderen, of weer in een hokje ben gaan zitten die te plaatsen valt door de maatschappij, startte ik met leven voor mezelf. Sinds ik dat gedaan heb, zijn er een hoop dingen veranderd. Ik ben keihard op mijn gezicht gegaan, heb mijn baan opgezegd, ben een opleiding gaan volgen tot HSP (High Sensitive Person)-begeleider en leerde hier hoe ik met mijn gevoeligheid kan omgaan, startte met een Life coach opleiding, kreeg ik de ziekte van Pfeiffer en burn-out klachten, heb ik hard gewerkt aan mezelf, krabbelde ik weer op, mediteer ik me suf maar bovenal: ik ben heel erg gegroeid en ga nu bewuster door het leven dan ooit.

Het voelt meer dan goed om beter voor mezelf te zorgen en te voelen of iets bij me past of niet… ik stel mezelf regelmatig vragen als: ‘wat leeft er in mijn hart?’ En: ‘hoe kan ik nog beter voor mezelf zorgen?’

Met dit verhaal wil ik je laten zien dat ik meer voor je kan betekenen dan alleen theorieën en kennis overbrengen van een studie. Ik geloof namelijk dat je als ervaringsdeskundige iemand nog beter kunt helpen. En dat is mijn doel!

In een notendop

Kort over mijzelf


Meelevend – Energiek – Betrokken – Zorgzaam -Warm – Dierenvriend – Warm hart voor iedereen – Empatisch.

Ik woon in Ermelo met mijn lieve man Gerrit, die altijd meegaat in mijn soms ietwat impulsieve acties en ideeën maar die mij ook met beide benen op de grond weet te houden (proberen in ieder geval). We hebben hier konijnen en poezen en een vis. Ik ben gek op lezen, thee, hardlopen, hou intens veel van mijn familie en vrienden en vroeger wilde ik een Disney prinses worden.