Even voorstellen

Suzanne Vliek


Herken je dat?
Jezelf anders voelen dan anderen… Het idee hebben dat je een beetje raar bent en buiten de boot valt omdat andere mensen veel meer ballen hoog lijken te kunnen houden dan dat jij kan? En probeer je daarom om je nóg meer aan te passen en harder te werken dan eigenlijk goed voor je is?

Ik wel…

Hoewel ik van jongs af aan al weet dat ik gemiddeld een gevoeliger zenuwstelsel en immuunsysteem  heb dan anderen – wat zich vaak uit(te) in het aanvoelen van sferen, emoties, een enorm empathisch vermogen, vaak overprikkeld en gevoelens overnemen – probeerde ik toch koste wat het kost om maar gewoon mee te doen met wat ‘normaal’ gevonden werd (en wordt)…

Altijd maar bezig zijn, veel werken, vaak sporten om fit te blijven, alle sociale contacten onderhouden en ga zo maar door… alles bij elkaar: veel en veel te druk.

Totdat het misging.

Ik kon mijn werk in de apotheek niet meer volhouden, vergat werkelijk alles en had veel last van hoofdpijn en stress.
Tot ik me aanmeldde voor een webinar met als onderwerp: ‘de wet van aantrekking en gelukkig zijn.’
Alsof er een knop in mij omging en ik wakker werd bedacht ik me: ik heb altijd een keuze.

Sinds ik gestopt ben om mijn leven aan te passen naar de wens van anderen, of weer in een hokje ben gaan zitten die te plaatsen valt door de maatschappij, startte ik met leven voor mezelf. Sinds ik dat gedaan heb, zijn er een hoop dingen veranderd. Ik ben keihard op mijn gezicht gegaan, heb mijn baan opgezegd, ben een opleiding gaan volgen tot HSP (High Sensitive Person)-begeleider en leerde hier hoe ik met mijn gevoeligheid kan omgaan, startte met een Life coach opleiding, kreeg ik de ziekte van Pfeiffer en burn-out klachten, heb ik hard gewerkt aan mezelf, krabbelde ik weer op, mediteer ik me suf maar bovenal: ik ben heel erg gegroeid en ga nu bewuster door het leven dan ooit.

Het voelt meer dan goed om beter voor mezelf te zorgen en te voelen of iets bij me past of niet… ik stel mezelf regelmatig vragen als: ‘wat leeft er in mijn hart?’ En: ‘hoe kan ik nog beter voor mezelf zorgen?’

Met dit verhaal wil ik je laten zien dat ik meer voor je kan betekenen dan alleen theorieën en kennis overbrengen van een studie. Ik geloof namelijk dat je als ervaringsdeskundige iemand nog beter kunt helpen. En dat is mijn doel!

In een notendop

Kort over mijzelf


Ik ben dus Suzanne maar iedereen noemt me Suus. Ik ben in februari 30 jaar geworden. Ik woon in Ermelo met mijn lieve man Gerrit, die vaak meegaat in mijn soms ietwat impulsieve acties en ideeën maar mij soms ook met beide benen op de grond weet te houden. We hebben dit jaar een prachtige dochter mogen ontvangen. Haar naam is Roos en we zijn helemaal weg van haar. Daarnaast zijn we gek op dieren en hebben we 2 konijntjes en poezen. Ik ben gek op lezen, thee, hardlopen/skeeleren. Ik hou intens veel van mijn familie en vrienden. Vroeger, als de juf mij vroeg wat ik later wilde worden antwoorde ik altijd: een Disney prinses. (ARIËL.. om even specifiek te zijn.)

*Leuk weetje:
naast het werken als HSP coach, werk ik ook op een kinderbelevingscentrum als peuterjuf want ook daar ligt mijn hart.

Ik heb mijn familie en vrienden gevraagd mij te omschrijven in een paar woorden en daar kwam dit uit:
Meelevend – Energiek – Betrokken – Zorgzaam – Warm
– Dierenvriend – Warm hart voor iedereen – Empathisch.

 

Wil je kennismaken? Scroll dan naar onderen en schroom niet om mij een berichtje te sturen !